Dette skjer i dag

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 29. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan bli streik

Åtte lufthavner må innstille all trafikk fra klokken 10 hvis ikke Riksmekleren klarer å løse pensjonsfloken mellom Spekter og LO stat og YS Spekter.

Fristen gikk ut ved midnatt, men partene mekler ennå. Streikeuttaket omfatter 240 medlemmer både på små og større flyplasser.

EU-toppmøte

I dag er siste dag av EUs toppmøte i Brussel. Unionens stats- og regjeringssjefer, unntatt Storbritannias statsminister Theresa May, skal diskutere status i brexitforhandlingene. Det skal også holdes et eget toppmøte for eurolandene for å diskutere reformer.

Torsdagens møte ble kaotisk, men etter mer enn 13 timer kom EUs ledere i havn med en avtale om hvordan strømmen av flyktninger og migranter i Middelhavet skal håndteres.

Informerer om Østlandsbanen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen orienterer klokken 12 om arbeidet rundt styrkingen av persontogtilbudet på Østfoldbanen på kort sikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Solvik-Olsen vil orientere og svare på spørsmål, sammen med fagfolk fra relevante underliggende etater og virksomheter i jernbanesektoren.

Ny IOM-leder i FN

FNs organisasjon for migrasjon (IOM) skal velge ny leder.

President Donald Trumps kandidat Ken Isaacs ligger best an, til tross for at han anklages for å være klimaskeptiker og for å ha skrevet muslim-fiendtlige Twitter-meldinger.