Regjeringen slår Aps sykehusløfte med 600.000 behandlinger

Aps mål var å legge til rette for én million flere behandlinger og utredninger i 2017, enn i 2012. Det tallet slo regjeringen med 600.000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser foreløpige tall fra Helsedirektoratet. Totalt økte antallet behandlinger og utredninger fra 8,9 millioner i 2012 til 10,5 millioner i 2017, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Regjeringens mål om å oppfylle sykehusløftet, ble innfridd i 2015.

Helseminister Bent Høie (H) nevner tre årsaker, i tillegg til innsatsen til de sykehusansatte, som grunnen til at de slo valgkampløftet med god margin: Regjeringen har fjernet taket for hvor mange pasienter et offentlig sykehus kan behandle, de har kjøpt mer ledig kapasitet fra det private, og økt betaling for sykehusenes aktivitet. Altså at de får mer betalt når det behandles flere pasienter.

Aps helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol sier at Ap-løftet fra 2012 dreide seg om én million flere reelle behandlinger med fulle pasientforløp.

– Vi koblet også løftet med en vilje til å investere i den offentlige helsetjenesten, fordi god behandling og omsorg ikke er gratis. Høies påståtte overoppfylte løfte bygger på at stadig flere hilser på spesialisthelsetjenesten, sier hun.