Ølkrisen kan være avverget – skip med CO2 til Norge i dag

En skipslast med kullsyre er på vei til landet, og det er trolig nok til å avverge produksjonsstans av øl og andre kullsyreholdige drikker. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
En skipslast med kullsyre er på vei til landet, og det er trolig nok til å avverge produksjonsstans av øl og andre kullsyreholdige drikker. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag anløper et skip fullastet med kullsyre Telemark. Leverandøren Praxair tror CO2-krisen dermed er avverget i denne omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi regner med å kunne levere tilstrekkelige volumer i slutten av denne uken og gjennom helgen slik at ingen av våre industrikunder vil få langvarig produksjonsstopp. Vi tror derfor ikke at det er sannsynlig at det vil bli mangel på kullsyreholdige drikkevarer og andre næringsmidler i butikkene, sier administrerende direktør Sigurd Haukeli i Praxair Norge.

Oppmerksomheten rundt CO2-mangelen har i størst grad vært rettet mot konsekvensene den kan få for produksjon av øl og kullsyreholdige drikker, samt for rensing av drikkevann i Oslo. Haukeli understreker at produksjon som ivaretar menneskers liv, helse, dyrevelferd og sikkerhet vil ha førsteprioritet.

Men det er altså trolig nok kullsyre til alle. Den fryktede ølkrisen er trolig avverget inntil videre.

– Prioriteringen er nødvendig for å trygge at disse kundene har tilstrekkelige volumer til sikker drift. Deretter vil vi fra torsdag kveld, videre på fredag og gjennom helgen gjennomføre leveringer til blant annet matvareprodusenter, bryggerier og andre næringsvirksomheter, sier Haukeli.