Antall alvorlige trafikkulykker blant unge halvert

UP-sjefen mener automatisk førerkortbeslag på 0,2 promille er en av årsakene til at antall alvorlige trafikkulykker blant unge er halvert. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
UP-sjefen mener automatisk førerkortbeslag på 0,2 promille er en av årsakene til at antall alvorlige trafikkulykker blant unge er halvert. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Antall drepte og hardt skadde tenåringer i trafikken er halvert på fem år, viser nye tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 2012 har 53 prosent færre 18- og 19-åringer omkommet eller blitt hardt skadd i trafikken i Norge. Tallet har gått ned fra 54 til 25 tilfeller.

– Dette er kanskje det mest gledelige som har skjedd i trafikken de siste årene, sier sjef for utrykningspolitiet (UP), Runar Karlsen, til TV 2. Han har studert nedgangen i ulykkestallene fra 2012 til i dag.

– Jeg er ikke i tvil om hovedårsaken: dobbel prikkbelastning for ferske sjåfører.

Det nye prikksystemet gjør at sjåfører med ferskt sertifikat etter to overtredelser mister retten til å kjøre og må ha ny oppkjøring.

Karlsen mener også at politiets innsats med fartskontroller, automatisk førerkortbeslag på 0,2 promille, og holdningsskapende kampanjer i samarbeid med blant andre Statens vegvesen og Trygg Trafikk, er medvirkende årsaker.

Personvernpolicy