37-åring kvestet bussjåfør for livet – dømt til sju års fengsel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som i oktober i fjor angrep en bussjåfør i selvpåført rus, er i Bergen tingrett dømt til sju års fengsel for drapsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapsforsøket skjedde på morgenen 22. oktober i fjor. Mannen, som da var 36 år gammel, dro bussjåføren ut av en spisebrakke og ut på bussholdeplassen på Birkelundstoppen i Bergen. I rundt et kvarter mishandlet han bussjåføren grovt. Blant annet brakk han mannens venstre arm, rev at et leddbånd og stakk ham i øyet med en nøkkel.

Bussjåføren, som var innlagt på sykehus i åtte måneder som følge av skadene, har i dag mistet synet på det ene øyet og er blitt avhengig av gåstol som en følge av skadene. Tiltalte erkjente straffskyld da saken gikk i Bergen tingrett tidligere denne måneden.

Nå er han dømt til sju års fengsel for drapsforsøk, samt å betale 220.000 kroner i oppreisningserstatning til sjåføren, skriver Bergens Tidende onsdag.

Bussjåføren var et tilfeldig offer, slo retten fast. 37-åringen forklarte i retten at han den aktuelle dagen hadde vært redd for at noen skulle ta ham, og at han hadde oppfattet sjåføren som en demon. Dagen i forveien hadde han inntatt store mengder narkotika.

37-åringen sluttet ikke å slå før han ble fysisk fjernet fra bussjåføren av politiets innsatsleder, som var først på stedet. Retten mener bussjåføren ville dødd hvis ikke innsatslederen hadde grepet inn, skriver avisen.