Turistfiskebedrift hadde gjemt unna 228 kilo kongekrabbeklør

I sammenheng med den pågående landsomfattende fellesaksjonen mot arbeidslivskriminalitet har Fiskeridirektoratet avdekket ulovlig oppbevaring av krabbeklør hos en turistfiskebedrift i Finnmark.
I sammenheng med den pågående landsomfattende fellesaksjonen mot arbeidslivskriminalitet har Fiskeridirektoratet avdekket ulovlig oppbevaring av krabbeklør hos en turistfiskebedrift i Finnmark. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under en kontrollaksjon mot turisfiskebedrifter i Finnmark viste det seg at en av bedriftene hadde lagret store mengder kongekrabbeklør ulovlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeridirektoratet har sammen med skatteetaten, politiet, Tolletaten, Arbeidstilsynet og lokalt brannvern de siste to ukene kontrollert i alt sju turistfiskebedrifter på Sørøya og Magerøya i Finnmark. På et av anleggene de kontrollerte ble det avdekket store mengder ulovlig kongekrabbe, skriver Fiskeridirektorate t i en pressemelding onsdag.

Kontrollørene fant ulovlige kongekrabbeklør i to frysebokser på turistfiskeanlegget. Tre samleteiner med levende kongekrabber ble funnet under en flytebrygge.

– På ett av anleggene fant vi til sammen 228 kilo krabbeklør. Disse var relativt store og i samme størrelse, noe som tyder på utsortering og at bare de største krabbene er tatt vare på for eventuelt salg. Dette forholdet vil bli anmeldt, sier førsteinspektør Ronald Tøllefsen Arntzen i Fiskeridirektoratet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regiondirektør Hilde Hamnes i Fiskeridirektoratet påpeker i meldingen at forholdene som aksjonen har avdekket, er ødeleggende for en bransje som ønsker å framstå som seriøs. I tillegg til funnene av ulovlige kongekrabbeklør avdekket aksjonen at to av de sju kontrollerte bedriftene ikke sto i registeret for turisfiskebedrifter.

Kontrollene er utført i sammenheng med den pågående landsomfattende fellesaksjonen mot arbeidslivskriminalitet.