Nå kommer skattepengene

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag mottar om lag 4,1 millioner lønnstakere og pensjonister årets skatteoppgjør. 2,7 millioner får igjen på skatten – i gjennomsnitt 11.300 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen utbetales det 31 milliarder kroner til de som har til gode skattepenger. Rundt 550.000 personer må betale tilbake til sammen ti milliarder kroner, i gjennomsnitt 19.400 kroner.

Etter endringen med den nye skatteforvaltningsloven i 2017 kan man nå endre opplysninger i skattemeldingen ved å levere denne på nytt. Dette kan gjøres inntil tre år etter leveringsfristen. Tidligere måtte man sende en klage på skatteoppgjøret til skatteetaten dersom oppgjøret ikke stemte.

De som har skatt til gode får pengene inn på konto innen tre uker fra 27. juni. De aller fleste får pengene utbetalt på oppgjørsdatoen.

Må du betale restskatt er fristen 20. august. Er beløpet på over 1.000 kroner deles innbetalingen over to terminer, og andre innbetaling er 24. september.

Om lag 800.000 skattytere må vente til mellom 15. august og 24. oktober før de får oppgjøret. Det gjelder blant annet personlig næringsdrivende og deres ektefeller, og lønnstakere og pensjonister som leverte skattemeldingen på papir.