Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 27. juni.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo Pride starter

Oslo kommune heiser regnbueflagget for Oslo Pride i Rådhusets borggård kl. 12. Ordfører Marianne Borgen er blant dem som holder appeller.

I anledning arrangementet inviterer regjeringen til en mottakelse i representasjonsboligen i Parkveien. Statsminister Erna Solberg, barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland og helse- og omsorgsminister Bent Høie holder taler.

Avstemning for OPCW

Medlemmene i Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) stemmer over et britisk forslag om å gi organisasjonen utvidet mandat.

Storbritannia ønsker at organisasjonen skal kunne identifisere hvem som står bak bruk av kjemiske våpen. Russland har gjort det klart at de vil stemme imot og kommer ifølge nyhetsbyrået Ria Novosti til å lansere sitt eget forslag. Statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet er på plass fra Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA-Russland-møte

USAs sikkerhetsrådgiver John Bolton reiser til Moskva for å drøfte mulighetene for et toppmøte mellom presidentene Donald Trump og Vladimir Putin.

Tidligere i juni sa Trump at det ville være mulighet for at han og Putin kunne møtes i løpet av sommeren. Også Putin har sagt at han er klar for å møte sin amerikanske motpart så fort USA har gitt sitt godkjent-stempel.

Konferanse om Jemen

Frankrike og Saudi-Arabia arrangerer en internasjonal konferanse i Paris om den humanitære krisen i krigsherjede Jemen.

Flere tusen sivile har de siste ukene flyktet fra angrepene mot opprørskontrollerte Hodeida, der soldater fra De forente arabiske emirater leder an, støttet av saudiarabiske kampfly og tusenvis av militssoldater fra Jemen og andre land.