Kraftig uvær i Nord-Norge – cruiseskip har slitt seg

Video: Cruiseskipet Mein Schiff 3 har slitt seg fra kaia i Honningsvåg grunnet kraftig uvær.

Mens Østlandet opplever finvær, er det helt andre forhold i Nord-Norge med full storm og regnvær. I Honningsvåg har et cruiseskip slitt seg fra fortøyningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er spesielt Ofoten, Vesterålen og Troms som opplever grisevær tirsdag kveld. Meteorologisk institutt venter full storm med vindkast helt opp mot 35–40 meter i sekundet på de mest utsatte stedene, noe som tilsvarer orkan styrke, skriver Avisa Nordland.

Også i Finnmark er det uvær. I Honningsvåg har et cruiseskip slitt seg fra fortøyningene ved kaia på grunn av vinden, skriver Finnmarksposten.

Sjekk været der du bor

– Deretter traff den kaia, noe som forårsaket store skader på både kaia og selve skipet. Akkurat nå står båten og bakker bare noen meter fra kaia. Den står foreløpig i ro. Samtidig er havnebåten ute i nærheten av cruiseskipet og håndterer situasjonen, sier avisens journalist på stedet.

Ifølge avisen står et hundretalls passasjerer fortsatt på kaia og venter på å få komme om bord. Skipet, Mein Schiff 3, har plass til over 6.000 passasjerer.

I Troms har den sterke vinden ført til knekte trær, flygende trampoliner, stengte bruer og flere kansellerte fergeavganger, skriver Nordlys.

Vinden skal minke utover natta og morgendagen.

Personvernpolicy