Mann dømt til fengsel for å ha satt fyr på rullestolbruker

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 36 år gammel mann fra Stavanger er dømt til over fire års fengsel blant annet for å ha tømt brennbar væske i ansiktet på en rullestolbruker og tent på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken var nylig oppe i Gulating lagmannsrett, som opprettholdt fengselsstraffen fra Stavanger tingrett, hvor mannen ble dømt til fire år og seks måneders fengsel, skriver Rogalands Avis.

Ifølge dommen frihetsberøvet og mishandlet 36-åringen en mann i en bolig i Stavanger i tidsrommet 20. til 21. juni 2014. Fornærmede, som er rullestolbruker, ble ifølge dommen slått i hodet med en hard gjenstand og deretter bundet fast med en kabel rundt øvre del av brystet/halsen så stramt at han slet med å puste.

Videre slår retten fast at 36-åringen utførte omfattende vold mot mannen over flere timer, mens han ga beskjed om at fornærmede skylte ham 20.000 kroner og deretter 10.000 kroner. Mot slutten av mishandlingen sprayet mannen brennbar væske i ansiktet til fornærmede og tente på.

«Lagmannsretten legger til grunn at dette var svært smertefullt, og fornærmede har selv forklart at det føltes som om hele ansiktet smeltet, og at på en skala fra én til ti var dette ti pluss, pluss, pluss», heter det i dommen.

36-åringen stoppet ilden på fornærmede med et teppe etter relativt kort tid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden