Fire til sykehus etter gasslekkasje på hytte

En kvinne i 30-årene og tre barn er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo etter en gasslekkasje på ei hytte i Røn i Valdres. Tilstanden deres er ukjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det befant seg sju personer i hytta der det i løpet av natten trolig oppsto en lekkasje i et propankjøleskap. Tilstanden til kvinnen og de tre barna, som er mellom 2 år og 13 år gamle, er foreløpig uviss.

– I verste fall kan en slik gasslekkasje få katastrofale følger. Vi har eksempler på at folk har dødd av å ha fått i seg gass mens de sover. Heldigvis skjedde ikke det denne gangen, sier operasjonsleder Dyre Antonsen i Innlandet politidistrikt.

Tirsdag morgen sa hans kollega Jan Egil Gilberg til VG at de fire er lagt inn til observasjon.

I tillegg til de fire som ble fløyet til sykehus, er en mann i 30-årene sendt til legevakt for sjekk. Ytterligere to personer i 70-årene kom uskadd fra hendelsen.

Lekkasjen ble oppdaget da en av dem som sov i hytta, våknet av at han følte seg uvel og fikk vekket de andre. Alle kom seg ut og fikk varslet politiet.

Meldingen om lekkasjen kom til politiet litt før klokka 5 tirsdag morgen. I løpet av dagen vil politiet undersøke hytta for å finne ut hva som har skjedd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden