Dette skjedde i natt

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 26. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Basehopper omkom

En basehopper i slutten av 30-årene ble natt til tirsdag bekreftet omkommet etter en leteaksjon i Rauma i Møre og Romsdal.

Mandag kveld ble det iverksatt en leteaksjon etter basehopperen da han og en annen hoppet fra Litlefjellet og ned mot Venja, i Rauma i Møre og Romsdal. Få timer senere bekreftet politiet at han var funnet, men at han var omkommet.

Trump overrasket

USAs president Donald Trump sier han er overrasket over at Harley-Davidson vil flytte noe av produksjonen sin ut av USA for å unngå økt toll i Europa.

– Jeg kjempet hardt for dem og til sjuende og sist vil de ikke betale toll i EU, noe som har såret handelen vår veldig, ned 151 milliarder dollar. Skatter er bare en Harley-unnskylding – vær tålmodig! skrev presidenten på Twitter etter kunngjøringen til den amerikanske motorsykkelprodusenten.

Nedgang for Ap i Trondheim

Arbeiderpartiet i Trondheim har mistet en tredel av sine velgere siden forrige kommunevalg i 2015, ifølge en ny VG-måling.

I partibarometeret for Trondheim går Ap tilbake 13,7 prosentpoeng siden 2015 og får 27,8 prosent oppslutning. De er nå jevnstore med Høyre, som hadde en økning på 7,4 prosentpoeng og får 27,4 prosent.

Redningsaksjon pågår

Det pågår en redningsaksjon i Thailand for et fotballag med tolv gutter i alderen 11 til 15 år, som er innesperret på tredje døgnet i en oversvømt grotte.

Hjelpearbeidere på stedet jobber på spreng. Kraftig regnvær har fått vannstanden nede i grotten til å stige med minst 5 meter, men myndighetene tror guttene og den 25 år gamle fotballtreneren er i live.

Færre unge har sommerjobb

Kun 37 prosent av norsk ungdom var i jobb sommeren 2017. Det er det laveste tallet noensinne.

På slutten av 90-tallet viste tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) at så mange som tre av fire ungdommer mellom 15 og 17 år hadde sommerjobb.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden