Politiet henlegger sak etter mobilkran-ulykke

En fem år gammel gutt omkom da en mobilkran gled nedover gang- og sykkelveien ved Karuss barnehage i Kristiansand i mars i fjor. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
En fem år gammel gutt omkom da en mobilkran gled nedover gang- og sykkelveien ved Karuss barnehage i Kristiansand i mars i fjor. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet henlegger saken etter at en gutt (5) omkom etter at han ble truffet av en mobilkran mens han var på vei til barnehagen i Kristiansand i mars i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Påtalemyndigheten har ikke funnet grunnlag for å ilegge noen strafferettslig reaksjon i saken, sier politiadvokat Rune Amundsen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Den fem år gamle gutten omkom etter at mobilkranen begynte å gli nedover gang- og sykkelveien ved Karuss barnehage i Kristiansand i mars i fjor. Både Arbeidstilsynet og Havarikommisjonen gransket ulykken og avdekket svikt hos flere av de involverte selskapene. Det var feil på parkbremsen på kranen som verken sakkyndige kontrollører eller selskapet som eide kranen hadde avdekket. Også byggherren Kristiansand kommune fikk kritikk for dårlig sikring.

– Forholdet mot kranfører og daglig leder av kranselskapet er henlagt etter bevisets stilling, sier Amundsen.

Bistandsadvokat Helge Dolsvåg sier at de pårørende er blitt orientert om avgjørelsen, og de reagerer på at ingen stilles til ansvar. Han skal gjennomgå saken sammen med sine klienter, og de vurderer å påklage avgjørelsen.

Advokat Nils Anders Grønås, som representerer kranbilsjåføren og selskapet han jobber for, mener politiet har kommet til riktig konklusjon.

– Det er en tragisk sak, men jeg mener det er liten grunn til å bebreide verken sjåføren eller Nordic Crane, sier Grønås.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden