Siktede Tromsø-advokater skal avhøres

Politiet i Tromsø har foretatt ransakinger og vil avhøre de to advokatene som er i varetekt, siktet for grov narkotikakriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen i Advokatforeningen i Troms, Kathrine Gry Jakobsen, sier til Nordlys mandag kveld at hun er sjokkert over at to kolleger er fengslet i to uker, siktet for narkotikakriminalitet.

– Vi tar sterkt avstand fra ulovlig virksomhet. Det er klart at dersom dette stemmer, kan det få konsekvenser for bevillingen til de involverte. Samtidig må kretsen i Advokatforeningen samles for å snakke om hvordan vi skal håndtere dette, sier hun.

De to advokatene ble pågrepet torsdag i forrige uke og fengslet lørdag. Begge må sitte to uker i varetekt underlagt full isolasjon, siktet etter strafflovens paragraf 232 som omhandler grov narkotikakriminalitet. Politiet holder kortene tett til brystet når det gjelder å kommentere etterforskningen, men skrev i en pressemelding mandag at det er blitt foretatt ransakinger i forbindelse med pågripelsene.

– Vi skal gjennomføre flere etterforskningsskritt de nærmeste dagene, herunder avhør av de siktede. Av hensyn til dette arbeidet har vi ikke anledning til å gi ytterligere informasjon nå, sier leder Yngve Myrvoll i kriminaletterretningen i Troms politidistrikt.

Han bekrefter overfor Nordlys at det er gjort flere beslag i saken.

Ifølge avisa samtykket den ene av de siktede til varetektsfengsling, mens den andre ikke gjorde det.

De to siktede har fått oppnevnt advokatene Bjørn Arild Langenes og Jan Christian Kvanvik som forsvarere.

Politiet varsler at de vil komme med ny informasjon i saken onsdag klokka 10.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden