Innstilling om siktet samfunnstopp i Troms snart klar

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet tar sikte på å oversende sin innstilling om den siktede samfunnstoppen i Troms til statsadvokaten i innen 15. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Innstillingen gjelder hva som skal skje videre, enten tiltale, henleggelse eller noe imellom der, opplyser politiinspektør Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt til NTB. Hun sier at verken politiet eller statsadvokaten vil kommentere noe om innstillingen før den er ferdig behandlet. En konklusjonen vil trolig foreligge en gang i august eller september.

En ung mann har ifølge Nordlys fortalt at den sedelighetssiktede mannen sendte ham ubehagelige tekstmeldinger.

– Vi er helt klart interessert i hans og andres historier. Selv om det ikke er kommet til straffbare handlinger, kan dette belyse siktedes modus, eller fremgangsmåte. Det kan være ting som støtter opp om de fornærmedes historier og bekrefter at siktede oppfører seg på en bestemt måte, sier Strand.

Samfunnstoppen ble pågrepet av politiet 3. januar i år. Han er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, og for å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

Så langt er det tre fornærmede i saken. Mistanken mot siktede knytter seg til hendelser etter 2010. De fornærmede kom til Norge som asylsøkere. Strand opplyste i slutten av februar at de utelukket at det var flere fornærmede i asyl- og flyktningmiljøet.

Den siktede mannen har hele tiden nektet straffskyld i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært