16-åring dømt til elleve års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret

Kristiansand tingrett har dømt den 16 år gamle jenta som drepte 17 år gamle Marie Skuland med kniv på Sørlandssenteret i fjor sommer, til elleve års fengsel. 
Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kristiansand tingrett har dømt den 16 år gamle jenta som drepte 17 år gamle Marie Skuland med kniv på Sørlandssenteret i fjor sommer, til elleve års fengsel. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den 16 år gamle jenta som knivstakk og drepte en 17 år gammel jente på Sørlandssenteret i fjor sommer, er dømt til elleve års fengsel i Kristiansand tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder NRK mandag. Det var 26. juli i fjor at den da 15 år gamle jenta tok en kniv fra en av hyllene på Coop Obs på Sørlandssenteret og knivstakk to personer inne på kjøpesenteret.

Den 17 år gamle sommervikaren Marie Skuland døde av skadene hun ble påført. En 23 år gammel kvinne ble kritisk skadd. Det var ingen forbindelse mellom tiltalte og ofrene i forkant av drapet.

I tillegg til dommen på elleve års fengsel må jenta betale 200.000 kroner i erstatning til foreldrene til Skuland, 230.000 kroner i erstatning til kvinnen som ble kritisk skadd, samt at hun må erstatte skadeverk for 200.000 kroner, skriver NRK.

Jenta erklærte delvis straffskyld under rettssaken i Kristiansand tingrett, men forklarte selv at knivstikkingen var «et rop om hjelp» og ikke ment for å drepe. 16-åringen forklarte i retten at hun utførte handlingene med den intensjon å komme seg vekk fra tvangstiltak i barnevernet. Jentas forsvarer mente fire år ville være en passende straff.

I månedene før drapet var 16-åringen ut og inn på en rekke forskjellige institusjoner. I løpet av ett år ble hun flyttet mellom 17 forskjellige adresser. Både barnevernstjenesten og Sørlandet sykehus har vedgått og beklaget svikt, skriver NRK.

Dommen er i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Jan Tallaksen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært