Fortsatt ingen tegn til savnet 23-åring i Vesterålen

En mann er siktet for uaktsomt drap etter at en mann (23) forsvant i sjøen i Vesterålen sist fredag. To andre menn er siktet for ikke å ha hjulpet 23-åringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
En mann er siktet for uaktsomt drap etter at en mann (23) forsvant i sjøen i Vesterålen sist fredag. To andre menn er siktet for ikke å ha hjulpet 23-åringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet i Vesterålen har i helgen søkt til vanns og på land etter Truls Henrik Johansen, som forsvant på havet i Vesterålen natt til 15. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har i tillegg gjennomført flere avhør og registrert tips fra publikum, men opplyser mandag at de er i en tidlig fase av etterforskningen, og at mye arbeid gjenstår.

– Gjennom helga har det foregått omfattende søk etter den antatt omkomne. Strandsoner er undersøkt på øyer, holmer og skjær. Forskningsfartøyet Gunerius har skannet havbunnen i store områder, og det har vært brukt undervannskamera. Nå skal politiet ta en gjennomgang av det som er gjort i søket og hva som skal gjøres videre, sier etterforskningssjef Anne Margrethe Kleczka hos politiet i Lofoten og Vesterålen i en pressemelding.

23-åringen ble meldt savnet natt til fredag 15. juni etter at en fritidsbåt hadde kantret. Til sammen fire personer i to småbåter gikk ut fra Øksnes Vestbygd i 2-tiden om natten. Det var to menn i hver båt.

En mann i 30-årene er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Han er siktet for å ha forlatt den savnede 23-åringen i hjelpeløs tilstand, eller for medvirkning til dette.

To andre menn som er siktet i saken, ble også begjært varetektsfengslet, men Vesterålen tingrett ga ikke politiet medhold i dette. Påtalemyndigheten vil anke avgjørelsen til lagmannsretten, og de to blir i politiets varetekt inntil anken er avgjort.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden