Fem menn i retten for grov mishandling i Romsdal

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rettssaken mot fem menn som grovt mishandlet en mann fra Sunnmøre i Romsdal for halvannet år siden, startet i Romsdal tingrett mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av de fem innrømmet straffskyld, en innrømmet delvis straffskyld og en nektet for alt, melder NRK.

Ifølge tiltalen skal de ha holdt mannen fanget gjennom natten og byttet på å slå og sparke han. På et tidspunkt skal de også ha tvunget ham til å kle av seg og voldta seg selv med en flaske og til å slå seg selv over hånden med en hammer.

Mennene er alle i 30- og 40-årene og er tiltalte for særlig smertefull eller krenkende voldtekt. Denne delen av tiltalen er tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten. To av de tiltalte skal også ha truet med å drepe mannen.

– Det er en kjempealvorlig tiltale, og det uvanlige er at saken faktisk er kommet fram i lyset. Mange av disse sakene foregår i det skjulte, sier etterforskningsleder Alf Christian Grøtteland i Møre og Romsdal politidistrikt.

Den 24 år gamle mannen som ifølge tiltalen ble utsatt for voldtekten og mishandlingen, har forklart at narkotikagjeld var årsaken til det som skjedde. Alle skal ha tilhørt et lukket klubbmiljø.

Et stort politioppbud var på plass da saken begynte. Flere av de involverte er tidligere dømt i alvorlige volds- og narkotikasaker de siste årene.

Det er sett av fem dager til rettssaken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært