Hjelpepleier hadde seksuell omgang med beboer i kommunalt botilbud

Ved å tilby legemidler som betaling skaffet en hjelpepleier seg seksuell omgang med en beboer ved et kommunalt botilbud. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelpepleieren jobbet ekstravakter på natten da hendelsene skjedde. Det kommunale botilbudet der hjelpepleieren jobbet, er for mennesker med nedsatt funksjonsevne som får helse- og omsorgstjenester.

I tilsynssaken fra Statens helsetilsyn går det frem at saken ble oppdaget da en beboer fortalte to andre ansatte om at hjelpepleieren oppførte seg «ekkelt».

Snakket om sex og fetisjer

Ifølge beboeren skal hjelpepleieren ha snakket om sex og fetisjer. Beboeren skal også ha fått tilbud om legemidler hvis hun tisset på et glass, og hjelpepleieren skal ha fortalt beboeren om et veddemål med en kompis pleieren ønsket at beboeren skulle være med på.

I rapporten fra helsetilsynet står det:

«Beboer fortalte at hendelsene skjedde på lageret i boligen. Det opplyses at du blant annet skal ha utført seksuelle handlinger mot beboer, som skal ha inkludert oral aktivitet(...)».

Les også: Eksperimentell kreftlege får advarsel fra helsetilsynet

Dømt til fengsel og fratatt autorisasjon

Ifølge kommunen hjelpepleieren var ansatt i, skal hjelpepleieren ha bekreftet påstandene da de ble fremlagt. Hjelpepleieren fikk sparken og ble anmeldt for forholdene, noe som endte i en dom på ett års ubetinget fengsel og krav om erstatning.

I tilsynssaken skriver Statens helsetilsyn:

«Særdeles krenkende»

«Beboeren som du utsatte for dine handlinger, trengte helsepersonells hjelp og bistand for å ivareta sine interesser og behov, blant annet behovet for trygghet og verdighet. Ved dine handlinger utsatte du beboeren for særdeles krenkende handlinger.»

Hjelpepleieren er nå fratatt sin autorisasjon.

Les også: Hjelpepleier får advarsel etter å ha fotografert døende

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden