Sjøvegan-drapet: Siktede dømt flere ganger tidligere

Politiadvokat Kirsti Jullum Jensen og lensmann Andreas Nilsen under pressekonferansen om Sjøvegan-drapet sist fredag. Foto: Jørn Nordmann Pedersen / Nordlys / NTB scanpix
Politiadvokat Kirsti Jullum Jensen og lensmann Andreas Nilsen under pressekonferansen om Sjøvegan-drapet sist fredag. Foto: Jørn Nordmann Pedersen / Nordlys / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 37 år gamle mannen fra Asia som er siktet og varetektsfengslet for drapet i Sjøvegan, er tidligere domfelt flere ganger i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er varetektsfengslet i fire uker, to av dem i isolasjon. Han er også underlagt brev- og besøksforbud i hele perioden, skriver Nordlys. Avisen har fått tilgang til to tidligere dommer mot mannen. Begge er avsagt i Oslo tingrett i henholdsvis 2006 og 2007. I sistnevnte dom fremgår det at han da var bosatt i Oslo. I dag er han bostedsregistrert i Akershus.

Ifølge VG kom han til Norge som tenåring og fikk opphold i landet på humanitært grunnlag.

I saken fra 2007 var han blant annet tiltalt for å ha forsøkt å rane en kvinne på krykker på et kjøpesenter i Oslo. Mannen oppga ransforsøket da kvinnen ropte om hjelp. Han nektet straffskyld, men ble dømt til fengsel i åtte måneder.

Året før ble han dømt til seks måneders fengsel for grovt tyveri etter å ha stjålet programvare for 240.000 kroner og 29 mobiltelefoner fra en bedrift der han vasket. Mannen er også domfelt for legemsfornærmelse etter å ha kastet krydder i ansiktet på en kvinne i 2004.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

37-åringens forsvarer sier mannen nekter straffskyld for drapet i Sjøvegan.

– Når han ikke erkjenner skyld, er det klart at pågripelsen og siktelsen kom svært overraskende på ham, sier advokat Thomas Hansen.

Hans klient samtykket til politiets begjæring om varetektsfengsling i fire uker.

– I det ligger det at han ønsker å gi politiet ro og fred i etterforskningen, i den hensikt å få ham sjekket ut av saken, sier Hansen.