100 nye studieplasser til sykepleierutdanning

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen og KrF har i revidert budsjett satt av midler til 100 nye studieplasser til sykepleierutdanning. Plassene fordeles på studiesteder over hele landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har hatt god kontakt med de aktuelle institusjonene for å sikre at de ikke bare kan levere utdanning av høy kvalitet ved studiestedet, men at de også har mulighet for å gi studentene relevante og spennende praksisplasser, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Universitetene i Tromsø og Stavanger får 20 plasser hver. Høgskolen på Vestlandet og VID vitenskapelige høgskole får 15 plasser hver, mens Universitetet i Agder og høgskolene i Østfold og Innlandet får 10 plasser hver.

– Det er stort behov for å utdanne flere sykepleiere, og jeg er glad for denne enigheten. I fordelingen av studieplassene har vi tatt spesielt hensyn til at det er behov for flere sykepleiere på Vestlandet og i Nord-Norge, sier Nybø.

Samtidig får Universitetet i Stavanger, Universitetet i Agder og Nord Universitet 21 nye stipendiater. Det er ikke lagt noen føringer på hvordan disse rekrutteringsstillingene skal brukes på lærestedene.