100 nye studieplasser til sykepleierutdanning

Regjeringen og KrF har i revidert budsjett satt av midler til 100 nye studieplasser til sykepleierutdanning. Plassene fordeles på studiesteder over hele landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har hatt god kontakt med de aktuelle institusjonene for å sikre at de ikke bare kan levere utdanning av høy kvalitet ved studiestedet, men at de også har mulighet for å gi studentene relevante og spennende praksisplasser, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Universitetene i Tromsø og Stavanger får 20 plasser hver. Høgskolen på Vestlandet og VID vitenskapelige høgskole får 15 plasser hver, mens Universitetet i Agder og høgskolene i Østfold og Innlandet får 10 plasser hver.

– Det er stort behov for å utdanne flere sykepleiere, og jeg er glad for denne enigheten. I fordelingen av studieplassene har vi tatt spesielt hensyn til at det er behov for flere sykepleiere på Vestlandet og i Nord-Norge, sier Nybø.

Samtidig får Universitetet i Stavanger, Universitetet i Agder og Nord Universitet 21 nye stipendiater. Det er ikke lagt noen føringer på hvordan disse rekrutteringsstillingene skal brukes på lærestedene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden