Beryktet MC-gjeng snuser på Oslo

Den internasjonale MC-klubben Satudarah snuser på medlemmer i Oslo. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Den internasjonale MC-klubben Satudarah snuser på medlemmer i Oslo. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne helgen skulle norske gjengmedlemmer bli en del av den beryktede MC-klubben Satudarah, men besøket ble avlyst, ifølge Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere medlemmer av den internasjonale klubben, en motorsykkelklubb som anser seg selv som lovløse, var ventet til Oslo denne helga for å innlemme nye medlemmer, skriver avisen. Men etter hva avisa og politiet kjenner til, ble besøket utsatt. Årsaken er ukjent.

– Politiet er kjent med at Satudarah MC ønsker å etablere seg i hovedstaden. Utover det følger vi selvsagt nøye med på dette miljøet, sier Anders Rasch-Olsen, leder for seksjon for spesielle operasjoner i Oslo politidistrikt.

Les også: Beryktet MC-gjeng legger ned i Norge

Global MC-klubb

Aftenposten er blitt fortalt av en kilde som kjenner det kriminelle miljøet i hovedstaden svært godt, at hvis Satudarah skulle opprette et samarbeid med en av de større gjengene i Oslo, vil det kunne føre til dramatiske endringer i maktbalansen mellom dagens gjenger i Oslo.

Satudarah ble etablert i Nederland av personer med indonesisk bakgrunn. I dag er klubben global, på lik linje med Hells Angels og Bandidos. Forrige uke kom et forbud mot klubben i Nederland fordi domstolen i Haag mente de er en trussel mot offentlig orden.

MC-klubben etablerte seg første gang i Norge i Stavanger 2014. Internasjonalt er Satudarah beryktet for narkotika, vold og annen kriminalitet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært