Vanndamp utløste brannalarm i fyrverkerifabrikk i Rogaland

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannalarmen gikk søndag ved en fyrverkerifabrikk i Vats i Rogaland. Etter flere timer ble det avklart det dreide seg om vanndamp fra overoppheting av en kjele.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannalarmen gikk søndag formiddag. Anlegget tilhører selskapet Jakob Hatteland Kjemi. Store mengder sprengstoff er lagret inne i en fjellhall.

Det ble opprettet en sikkerhetssone på nesten en halv kilometer i radius. Ved 18.30-tiden søndag kveld var situasjonen normalisert, og det ble klart at det ikke var fare for eksplosjon. Dermed kunne sikkerhetssonen oppheves, ifølge Sørvest politidistrikt.

– Alarmen har ikke skyldtes varme eller røyk, men vanndamp som følge av overoppheting av en vannkjele, melder operasjonssentralen.

Anlegget er plassert slik at en eventuell eksplosjon ville ha blåst ut over fjorden.

Selskapet som driver fyrverkerifabrikken, har utarbeidet en informasjonsbrosjyre til lokalbefolkningen. Der heter det blant annet følgende:

«En storulykkeshendelse ved lageret vil fremstå som en kraftig brann. I tillegg til tykk røyk vil det være støy i form av fyrverkeriartikler som går av, denne støyen vil fremstå som en serie med smell, tilsvarende en fyrverkeriforestilling, bare mer intenst.»