Dette skjer i dag

Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 24. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valg i Tyrkia

Tyrkia holder valg på ny nasjonalforsamling og president i dag. Recep Tayyip Erdogan har aldri tapt et valg. Dersom han går seirende ut av Tyrkias to valg i dag, får han et sterkere grep om makten enn noensinne.

Men hvis ingen av presidentkandidatene får over halvparten av stemmene, blir det en ny runde mellom de to fremste kandidatene 8. juli.

Krisemøte i Brussel

Stats- og regjeringssjefene fra over halvparten av EUs medlemsland, blant dem Tyskland og Frankrike, holder krisemøte i Brussel.

Her skal de prøve å meisle ut felles posisjoner i de svært vanskelige forhandlingene om EUs innvandrings- og asylpolitikk. I forkant av møtet har det vært få som tror på noe gjennombrudd, og forberedelsene har blitt en påminnelse om hvor dyp splittelsen mellom medlemslandene går.

Søreide til Washington

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) besøker Washington DC søndag til tirsdag. Her skal hun for første gang i et offisielt møte med sin amerikanske kollega Mike Pompeo.

Hun skal også møte representanter for Kongressen og holde et foredrag i tankesmia Atlantic Council.

Solberg på tur

Statsminister Erna Solberg reiser til Meland for å besøke Barnekreftforeningens sommerleir. Besøket finner sted ved Nordhordland folkehøgskole.

Senere på dagen reiser hun til Voss for å åpne ekstremsportveko 2018.