Frode Bergs forsvarer: – FSB leker med oss

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frode Berg vil i tiden framover bli utsatt for hardt press fordi de russiske etterforskerne ikke liker at han sier han er uskyldig, ifølge forsvareren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Berg betaler nå en høy pris for at etterforskerne ikke er fornøyd. De leker med oss, sier Bergs russiske forsvarer Ilja Novikov til Aftenposten.

Torsdag ble Novikov innkalt av den russiske sikkerhetstjenesten FSB for å være til stede under nye avhør av Berg. Minutter før de skulle starte, ble avhøret utsatt på ubestemt tid.

– Det illustrerer hva som skjer. De sier én ting og gjør noe helt annet, sier Novikov, som regner med at Berg må gjennom 10 til 20 avhør.

I forrige uke sa Novikov til NTB at Bergs mulighet til å ha kontakt med familien avhenger av hans samarbeid med FSB.

– De liker ikke at han fortsatt erklærer seg uskyldig. Dette skaper problemer for etterforskerne.

Forsvareren sier til Aftenposten at FSB gjør akkurat som det passer dem, og at de med vilje skaper usikkerhet og uro rundt prosessen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er manipulerende og urettferdig at de bruker hans rett til å snakke med familien som pressmiddel. Jeg vet ikke hvordan Frode vil klare seg gjennom de neste månedene når etterforskningen trappes opp.

I forrige uke forkastet en domstol i Moskva Frode Bergs anke. Dermed må den spionsiktede nordmannen sannsynligvis sitte i varetekt i Russland i minst ett år til.

Se video: Statsminister Erna Solberg vil ikke bekrefte at Frode Berg jobbet for E-tjenesten: