Mann skutt i beinet av politiet og to knivskadd etter sjokkbrekk hos gullsmed i levanger

En mann ble fredag morgen skutt i beinet av politiet i Skogn, like sør for Levanger. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
En mann ble fredag morgen skutt i beinet av politiet i Skogn, like sør for Levanger. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene ble fredag skutt i beinet av politiet i Trøndelag i forbindelse med etterforskningen av et gullsmedinnbrudd i Levanger tidligere på natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I forbindelse med etterforskningen av gullsmedbrekket i Levanger ved 3.30-tiden sendte vi en patrulje til en adresse i Skogn. Mens politiet er der, blir to menn knivstukket og politiet må trekke våpen. En mann blir skutt i beinet av politiet. Dette skjedde klokken 6, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Klokken 9.30 fredag opplyser Helse Nord-Trøndelag at en av de to knivstukkede mennene er alvorlige skadd.

Han skal være i 20-årene, og får behandling på St. Olavs hospital i Trondheim, skriver Adresseavisen.

Les også: Mann pågrepet for Sjøvegan-drapet i 1998

Rygget inn i gullsmedbutikk

Den andre som fikk knivskader er også en mann i 20-årene, men han er lettere skadd og innlagt til observasjon ved sykehuset i Levanger. Mannen som ble skutt i beinet har moderate skader, og er innlagt til operativ behandling ved sykehuset i Levanger. Også han skal være i 20-årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fikk melding om ranet klokken 3.23. Meldingen gikk ut på at en bil hadde rygget inn i fronten på en gullsmedbutikk i Levanger sentrum. Bilen var forlatt og sto med motoren i gang da politiet kom til stedet kort tid etter.

Ingen er foreløpig pågrepet i forbindelse med ranet og politiet i Trøndelag opplyser at det er for tidlig å si om ranet og voldshendelsene i Skogn vel to timer senere har en sammenheng.

Etterforskningen av politiskytingen er overført til Spesialenheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trusselsituasjon

Ebbe Kimo opplyser at politiet løsnet skudd etter det de oppfattet som en trusselsituasjon.

– Mens politiet er der, blir to personer knivstukket, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til NRK.

Politiet valgte derfor å trekke våpen. Ifølge politiet var det personen som utførte knivangrepet, som ble skutt i foten av politiet.

– De to som ble knivstukket, er sendt til sykehus, det samme er mannen som ble skutt i beinet, opplyser Kimo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier det foreløpig er vanskelig å gå i detaljer om saken, og han kan ikke si noe sikkert om hendelsesforløpet foreløpig.

– Men vi var på adressen takket være lokalkunnskap. Det er også litt tidlig å si om vi har pågrepet de mistenkte for innbruddet, sier operasjonslederen.

Politiet fikk melding om innbruddet hos gullsmeden klokken 3.23. Meldingen gikk ut på at en hvit pickup hadde kjørt inn gjennom et vindu på Gullsmed Stein O. Pettersens butikk i rådhuset i Levanger.

Les også: Aftonbladet: Nytt drap i Malmö har kobling til trippeldrap

Stjålet bil

– Det var tilfeldig forbipasserende som ringte politiet. Det har ikke gått noen alarm som vi kjenner til, sier operasjonsleder Harald Aas hos politiet i Trøndelag til Trønder-Avisa.

Bilen som er brukt til å rygge inn gjennom vinduet på gullsmedbutikken, er stjålet fra en privatadresse sør for Levanger tidligere natt til fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aas forteller at bileieren trolig har latt nøklene stå igjen i bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Eieren av forretningen er varslet, men verken han eller våre patruljer får gå inn i butikken før teknikerne har ankommet. Men fra utsiden kan det se ut som en del glassmontere inne i butikken er ødelagt og trolig tømt, sier Aas.

Ebbe Kimo opplyser at politimesteren vil ta stilling til om det skal holdes en pressekonferanse om saken senere fredag.

To skudd

En nabo til boligen i Skogn der politiet løsnet skudd, forteller fredag morgen til Trønder-Avisa at han hørte to skudd, og så politiet løpende rundt åstedet. En mann lå på trappa og blødde.

– Politiet kom til stedet i 4-tiden, De var der en god stund før det eskalerte, og jeg hørte det jeg mener er et skudd, sier naboen.

Han så deretter en politibetjent løpe ut av leiligheten og til en av politibilene.

– Jeg tror han hentet et våpen. Deretter hørte jeg det jeg mener er et skudd til.

Etter en stund ble en mann tatt ut av leiligheten.