Politiets dataproblemer løst

Utstedelse av nytt pass er en av funksjonene som torsdag formiddag er satt ut av spill på grunn av dataproblemer som rammer flere av politiets systemer.
Utstedelse av nytt pass er en av funksjonene som torsdag formiddag er satt ut av spill på grunn av dataproblemer som rammer flere av politiets systemer. Foto: Jon Olav Nesvold / NPK
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle datasystemene til politiet fungerer igjen etter å ha vært nede siden torsdag morgen. Dataproblemene førte blant annet til lange passkøer landet rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det pågår fortsatt noe etterarbeid, men i hovedsak er problemene løst, sier fungerende IKT-direktør Asbjørn Rønnestad i Politidirektoratet.

Politiets passystem og epostsystem var begge ute av drift i flere timer som en følge av dataproblemene. Ved flere passkontor over hele landet meldes det om lange køer på grunn av problemene.

– Passystemet var berørt av problemene, men her dreide det seg kun om bestilling av pass. IKT-problemene påvirket ikke produksjon eller utstedelse av pass, sier Rønnestad i en pressemelding fra Politidirektoratet.

Dataproblemene berørte ikke politiets nødnummer eller sentralbord.