Politiet har pågrepet og siktet tre menn for uaktsomt drap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre menn er siktet for uaktsomt drap i forbindelse med at en mann forsvant i sjøen i Vesterålen sist fredag. De fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er savnet og antatt omkommet, er den 23 år gamle Truls Henrik Johansen fra Øksnes.

Mennene, som er i midten av 30-årene, er siktet for uaktsomt drap og/eller å ha hensatt savnede i en hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette, fremgår det av en pressemelding fra Nordland politidistrikt, ifølge TV 2. De tre mennene ble pågrepet tirsdag.

De tre skal ha vært i kontakt med den savnede mannen tett opp mot tidspunktet da han forsvant. De ble alle tre plukket opp av en redningsskøyte samme natt som han ble borte.

Tror de har informasjon

Etterforskningen ledes fra driftsenheten Lofoten og Vesterålen i Nordland politidistrikt.

– Vi tror de har informasjon og opplysninger om hva som har skjedd på tidspunktet den savnede forsvant, sier seksjonsleder Anne Margrethe Kleczka til Lofotposten.

Hun sier til Vesterålen Online at det er forklaringer de siktede har gitt til politiet og observasjoner under redningsaksjonen som danner grunnlag for siktelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seksjonslederen ønsker ikke å gi detaljer om de fire var i samme båt eller heller hvilken relasjon det er mellom dem.

Fritidsbåt kantret

23-åringen ble meldt savnet natt til fredag 15. juni etter at en fritidsbåt hadde kantret. Til sammen fire personer i to båter gikk ut fra Øksnes Vestbygd i 2-tiden om natten. Det var to mann i hver småbåt.

En redningsskøyte har i flere dager søkt etter den savnede i området rundt Tindsøya i Vesterålen. Både en redningsscooter og en liten hurtiggående redningsbåt har vært brukt i søket etter den savnede 23 år gamle mannen fra Øksnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har førsteprioritet å finne ham. Dette er en omfattende sak med store geografiske områder. Det gjøres omfattende søk og det vil fortsette parallelt med taktisk og teknisk etterforskning, sier Kleczka.

Bistand fra Kripos

Politiet i Lofoten og Vesterålen arbeider med å avdekke hva som har skjedd, og får teknisk og taktisk bistand fra Kripos. Samtidig fortsetter søket etter den savnede mannen.

Politiet ber publikum være ekstra oppmerksomme. Ved funn av gjenstander i aktuelt område ønsker politiet å bli varslet umiddelbart.

Søkemannskapene konsentrerte seg først om å søke i området Tunstad/Hjellsandvika på Skogsøya der den ene skoen til den antatt omkomne 23-åringen ble funnet.