31 ulver skutt i fjor - høyeste antall siden 1919

Rekordmange ulver ble skutt i fjor. På bildet ser vi en ulv på nærmere 50 kilo som ble skutt i området mellom Hammarsetra og Tomsetra i Ringsaker i januar i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Rekordmange ulver ble skutt i fjor. På bildet ser vi en ulv på nærmere 50 kilo som ble skutt i området mellom Hammarsetra og Tomsetra i Ringsaker i januar i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt ble 31 ulver skutt eller drept i jaktåret 2017/18. Det er nesten 100 år siden sist det ble skutt så mange ulver i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble gitt fellingstillatelse for 42 ulver, og av disse ble 24 dyr skutt under lisensjakta, viser statistikken over såkalt avgang av store rovdyr. Alle lisensfellingene skjedde i Hedmark.

– Det er 99 år siden sist det har blitt skutt så mange ulver, opplyser seniorrådgiver Trond Amund Stein i Statistisk sentralbyrå.

– Årsaken til rekordfellingen er at det ble påvist flere ulvekull i 2017 enn bestandsmålet på fire til seks kull. Det ble derfor satt en høyere kvote enn tidligere, forklarer han.

Aktuelt: Rekordmange ulv registrert i Norge

Klima- og miljødepartementet åpnet dessuten for første gang for felling i etablerte revir. I tillegg ble seks ulver felt som skadedyr og en omkom av andre årsaker.

Til tross for at det ble skutt rekordmange ulver, er det aldri før i nyere tid registrert så mange ulver i Norge som i vinter.

I vinterens registreringssesong er det påvist 115–116 ulv i Norge, mot 105 til 112 i fjor vinter. 70 til 71 av ulvene ble kun påvist i Norge, mens 45 av dem hadde tilhold på begge sider av grensen mot Sverige, viser tall fra Rovdata.

Aktuelt: Over hundre sauer drept av ulv i Nord-Østerdalen