Dette skjedde i natt

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 20. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enighet om ambulanseflygere

Det er enighet i lønnsforhandlingene mellom Norsk Flygerforbund og Babcock. Flygerforbundet mener tilliten til helsemyndighetene er svekket.

– Jeg er glad for at vi har kommet til enighet. Dette er et bidrag til at denne krisen kanskje vil gå over. Det skaper stabilitet og ro. Det er et viktig skritt, sier forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund til NTB.

USA ut av Menneskerettighetsrådet

USA har besluttet å trekke seg fra FNs menneskerettighetsråd. FNs toppsjefer sier det er skuffende, men reagerer med å forsvare rådet og det viktige arbeidet det gjør.

– Slik som situasjonen rundt menneskerettigheter er per i dag, burde USA trå fram, ikke trekke seg tilbake, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein. Han kaller avgjørelsen «skuffende, om ikke veldig overraskende nyheter».

Skogbrann i Moss

Brannvesenet har begynt å få kontroll på flammene etter skogbrannen som oppsto ved Røysåsen i Moss tirsdag kveld. Over 100 boliger ble evakuert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vil pågå etterslukking utover hele dagen. Det er en stor brann som fortsatt krever en del ressurser, sier Frode Johannessen ved 110-sentralen til NTB.

Kim og Xi enige

Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Kinas president Xi Jinping har under samtaler i Beijing blitt enige om en rekke saker, blant dem atomnedrustning, skriver KCNA ifølge Reuters.

Kim skal også ha lovet å samarbeide med Xi om å oppnå «ekte fred» i prosessen som skal «åpne for en ny framtid» på den koreanske halvøya.

Legaliserer cannabis

Senatet i Canada har vedtatt regjeringens lovforslag om å legalisere cannabis til fritt bruk.

Lovforslaget fikk 52 mot 29 stemmer tirsdag, og dermed blir landet det andre i verden, etter Uruguay, som tillater åpent salg av cannabis utenom medisinsk bruk.