Uvær fører til ras, veltede trær og cruiseskipsproblemer

Fylkesvei 55 ved Sognefjellhytta. Statens Vegvesen advarer bilister mot å kjøre med sommerdekk over Sognefjellet på grunn av snøvær og glatte kjøreforhold.
Fylkesvei 55 ved Sognefjellhytta. Statens Vegvesen advarer bilister mot å kjøre med sommerdekk over Sognefjellet på grunn av snøvær og glatte kjøreforhold. Foto: Statens Vegvesen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftig vind og nedbør siste døgn har skapt problemer særlig langs kysten av Sør-Norge det siste døgnet. Masfjordtunnelen er stengt av steinras.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag formiddag gikk det et ras i Masfjorden i Hordaland, og E39 er derfor stengt. Omkjøringsveien fylkesvei 383 Indre Haugsdal er også stengt som følge av raset.

Ifølge Statens vegvesen vil veien ikke bli åpnet tirsdag, og en ny vurdering av situasjonen vil bli gjort onsdag klokka 10. I mellomtida blir det satt inn nattferjer for å hjelpe folk som ferdes i området.

Innerst i Aurlandsfjorden i Sogn var vinden så kraftig at cruiseskipet Aurora ikke kom seg til kai i Flåm tirsdag morgen, skriver Sogn Avis.

– Skipet skulle til Flåm, men på grunn av sterk vind valgte kapteinen å snu og gå rett videre til Hellesylt, opplyser assisterende hamnesjef Jon Olav Stedje i Aurland.

Trevelt

Driftsleder Alf Sigurd Strømsnes i Flåmsbanen sier til NRK at vinden ikke har påvirket togtrafikken.

– Men fordi skipet måtte snu, mister vi om lag tusen passasjerer som skulle reist med Flåmsbanen i dag, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Gloppen veltet et tre og traff en hjelpemann på en søppelbil på Vereide i Gloppen. Mannen var ved bevissthet da han ble kjørt til sykehuset i Førde.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Snøføre

Tirsdag morgen var det nysnø i fjellet flere steder. Vegvesenet ber trafikantene om å ta hensyn til kjøreforholdene over Sognefjellet.

Det er meldt om kraftig vind opp til full storm langs kysten fra Hordaland og helt opp til Trøndelag. Flere steder advares det mot å være ute i småbåt. I fjellet i Sør-Norge er det også meldt om liten til full storm.

Tirsdag ettermiddag meldte Yr om sterk vind i fjellet i Sør-Norge, med styrke over 40 meter per sekund enkelte steder.

Lenger nord i landet er det ventet mye regn med fare for lokale oversvømmelser.

Aktuelt: Nysnø i fjellet i Sør-Norge – to dager før sommersolverv