To menn dømt for å ha voldtatt 15-åring i Bodø

Artikkelen fortsetter under annonsen

To Bodø-menn i 20-årene er dømt til fire år og tre måneders fengsel for å ha voldtatt en 15 år gammel jente for to år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to kameratene bekreftet begge at de etter tur hadde samleie med jenta under en fest sommeren 2016, men ingen av dem erkjente straffskyld da saken kom opp for retten. En av dem var også tiltalt for å ha filmet det Salten tingrett i Bodø nå konkluderer med var voldtekt, ifølge Avisa Nordland.

De tiltalte hevdet jenta deltok frivillig og at hun ikke var så beruset som retten har lagt til grunn. De var heller ikke kjent med at hun var under den seksuelle lavalder på 16 år.

Retten mener hun var bevisstløs etter å ha drukket alkohol da voldtekten fant sted:«Videre finner retten bevist at NN1 og NN2, bedømt som edru, var klar over dette og at de utnyttet hennes hjelpeløs tilstand til å ha seksuell omgang med henne», står det i dommen.

I tillegg til fengselsstraff på fire år og tre måneder, må de to betale 150.000 kroner hver i erstatning til den nå 17 år gamle jenta.

Straffen er to år mildere enn aktor, statsadvokat Thor Erik Høiskar, ba om. Nå skal Riksadvokaten ta stilling til om saken skal ankes til lagmannsretten i et forsøk på oppnå en strengere dom.