Kvinne knivstukket i halsen Sarpsborg – gjerningsperson på frifot

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 60-årene ble fløyet til sykehus etter å ha blitt knivstukket i halsen i Sarpsborg mandag kveld. Gjerningsperson var tirsdag morgen på frifot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Knivstikkingen skjedde i en bolig på Nordberg i 22-tiden mandag kveld. Kvinnen ble knivstukket i halsen og fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus i Oslo. Skadeomfanget ble da betegnet som alvorlig. Tirsdag morgen har politiet ingen ny informasjon om kvinnens skader. Noen gjerningsperson er heller ikke pågrepet.

– Det er ikke noe nytt om kvinnens tilstand. Det siste var at hun var alvorlig skadd, og det var da hun forlot området med luftambulanse. Det har ikke vært mulig å avhøre henne ennå, sier operasjonsleder Ronny Årstein til NTB tirsdag morgen.

– Vi etterforsker saken. Vi driver med avhør av vitner og gjør tekniske undersøkelser, opplyser Årstein videre.

Har en relasjon

Politiet opplyser til NTB at den skadde kvinnen er i 60-årene. Politiets innsatsleder Johnny Sannes sier til Sarpsborg Arbeiderblad at kvinnen og personen som bor i huset, har en relasjon, men uten at han ønsker å gå nærmere inn på det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun bor i nærområdet, men det er ikke hennes bopel. Huseier skal angivelig ikke være hjemme for tiden. Hun har en forbindelse til huset fra tidligere, sier Sannes til avisen.

Det var en leietaker i huset som meldte fra om hendelsen.

Stor aksjon

Det var en stor aksjon i boligområdet etter at meldingen kom mandag kveld. Vitner har forklart at en mann løp fra stedet. Politiet har lite å gå etter og ønsker tips.

– Vi åpner helt vidt. Vi sjekker fortløpende ut navnene som dukker opp av bekjentskaper og så videre. Det var sett en mann som forsvant fra stedet til fots. Det er det eneste sporet vi har, men det er ikke så sterkt, sier Sannes, som understreker at det ikke behøver å være gjerningspersonen.

Politiet har startet en kartlegging av kretsen rundt den skadde kvinnen, men ønsker ikke å kommentere om det er gjort funn av noe våpen.

Hjelmer og skjold

En nabo på stedet fortalte til Sarpsborg Arbeiderblad at politiet var utstyrt med hjelmer og skjold, og beboere fikk beskjed om å gå inn og låse dører da politiet ankom.

Et politihelikopter var med i søket etter mannen som forlot området, men det ble avsluttet etter kort tid.