Ulvekull påvist i Østmarka

DNA-analyser viser at det er født fem ulvevalper i Østmarka utenfor Oslo i år. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
DNA-analyser viser at det er født fem ulvevalper i Østmarka utenfor Oslo i år. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem ulvevalper er blitt født i Østmarka utenfor Oslo i år. Det viser undersøkelser foretatt av Statens Naturoppsyn som er analysert av Rovdata.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– DNA-analysene viser at det høyst sannsynlig er en hannulv som ble født i reviret i fjor, som er faren til kullet, sier Øystein Flagstad, genetiker i Rovdata.

Etter tips fra publikum samlet Statens Naturoppsyn inn blant annet hår for DNA-analyse og det er resultatene fra disse analysene som gjør at Rovdata nå kan bekrefte fødslene.

Det er dermed påvist ulvekull i tre helnorske revir og ett kull i grenserevir så langt i år, og det ei god stund før registreringssesongen starter til vinteren.

Fra før er det påvist ulvekull i de helnorske revirene Mangen og Letjenna i år, samt i Juvberget, som var et grenserevir sist vinter. I fjor ble det født åtte ulvekull i helnorske revir og fem i grenserevir.

Registreringssesongen på ulv starter offisielt 1. oktober.