Mann i retten for drapsforsøk på bussjåfør i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 36 år gammel mann som angrep en bussjåfør i Bergen i fjor høst, erkjente straffskyld da rettssaken mot ham begynte mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

36-åringen står tiltalt for drapsforsøk i Bergen tingrett. En 65 år gammel bussjåfør satt i en spisebrakke på Birkelundstoppen i Bergen, da mannen oppsøkte sjåføren og dro ham ut på bussholdeplassen, skriver Bergens Tidende.

Ifølge tiltalen skal han gjentatte ganger ha slått bussjåføren i ansiktet og kroppen med knyttet hånd, tatt kvelertak på ham, brukket venstre arm, og stukket ham i øyet, ansiktet og hodet med et nøkkelknippe.

Angrepsmannen ble arrestert på stedet og har siden sittet i varetekt.

I tiltalen fremgår det at bussjåføren ble påført omfattende skader på flere organer, i ansiktet og hodet, samt at han mistet synet på venstre øynet. Mannen har også fått psykiske skader etter hendelsen og har vært innlagt på sykehus siden angrepet.

Sjåføren forklarte hva som skjedde i retten mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han hamret og slo løs. Jeg forsøkte å gjøre så mye motstand jeg kunne. Jeg ropte etter hjelp. Da lo han som et udyr, sa han.

Tiltalte satt ved siden av sin forsvarer, advokat Fredrik Verling. Under bussjåførens forklaring, satt han med foldede hender og så ned i bordet.

Bussjåføren sa han ikke vil være i stand til å kjøre buss igjen og at han må ta en dag av gangen.