Dette skjer i dag

Foto: Fernando Vergara / AP / NTB scanpix
Foto: Fernando Vergara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 17. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valg i Colombia

Høyresidens Ivan Duque eller sosialisten Gustavo Petro. Det er alternativene i søndagens colombianske valg. Resultatet kan få store følger for fredsavtalen med FARC.

Forrige valgomgang endte med seier til Duque, men hans 39,1 prosent av stemmene var likevel ikke nok til å forhindre en ny omgang mot Petro, som fikk 25 prosent av stemmene.

Makedonia-avtalen undertegnes

Trass motstanden fra flere hold skal utenriksministrene fra Hellas og Makedonia undertegne en ny avtalen i landsbyen Psarades, på grensa mellom de to landene.

I henhold til avtalen kan Makedonia beholde navnet Makedonia, men med den geografiske forstavelsen Nord, slik at det offisielle navnet blir Republikken Nord-Makedonia.

Aquarius skal ankomme Spania

Redningsskipet Aquarius, som ble nektet å legge til kai i Italia med 629 flyktninger og migranter om bord, er ventet å ankomme Valencia.

Ifølge Leger Uten Grenser er det 11 små barn, 123 enslige mindreårige og 7 gravide kvinner om bord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heddaprisen deles ut

Heddaprisene deles ut av Norsk teater- og orkesterforening (NTO) på Oslo Nye Teater. Det er skuespillerne Ine Marie Wilmann og Ingvild Holthe Bygdnes som er årets konferansierer, mens kulturminister Trine Skei Grande (V) står for selve prisutdelingen.

Tittelforsvareren møter Mexico

Den regjerende verdensmesteren Tyskland innleder sitt VM med kamp mot Mexico i Moskva klokken 17. Tyskerne er i samme gruppe som Sverige, som mandag møter Nord-Korea.

I tillegg står Costa Rica og Serbia på hver sin banehalvdel klokken 14, før søndagens kamper avsluttes med Brasil mot Sveits klokken 20.