Far dømt til 12 års forvaring:– En av de groveste familievoldssakene vi har hatt

Den tiltalte mannen en og den fornærmede kvinnen møttes på deres felles arbeidsplass. Det skulle bli starten på et 26 år langt voldsmareritt for kvinnen og senere deres tre felles barn. Våren 2016 tok mishandlingen endelig slutt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Den tiltalte mannen en og den fornærmede kvinnen møttes på deres felles arbeidsplass. Det skulle bli starten på et 26 år langt voldsmareritt for kvinnen og senere deres tre felles barn. Våren 2016 tok mishandlingen endelig slutt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En familiefar fra Romerike er dømt til 12 års forvaring for å ha holdt sin kone og tre barn fanget under et voldsregime siden 90-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den straffedømte, som er i 50-årene, utsatte sine barn for slag, spark, lugging, søvnnekt, matnekt, pisking og drapstrusler gjennom hele oppveksten. I tillegg har familiefaren voldtatt sin kone utallige ganger, ifølge tingrettsdommen.

– Dette er en av de groveste familievoldssakene vi har hatt. Vi har brukt mye tid på saken og er fornøyd med at det nå foreligger en forvaringsdom, sier politiadvokat Sindre Stave i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

De fornærmede i saken sier de fortsatt er livredde for familiefaren, og er overbevist om at den domfelte skal komme og drepe dem når han eventuelt har sonet.

Les også: Niåring skal ha blitt mishandlet fordi hun ikke klarte gangetabellen

Kripos varslet om 36 alvorlige voldssaker mot små barn i 2017

Turte ikke å varsle

– De har ikke tidligere turt å varsle om forholdene av frykt for tiltalte, opplyser statsadvokat Asbjørg Lykkjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familiefaren har imidlertid anket dommen, og mener de fornærmede i saken har kraftig overdrevet voldshendelsene.

– Den dommen er anket. Vi mener bevissituasjonen ikke holder. Retten har kun lagt vekt på mor og døtrenes forklaring. Det finnes ingen eksterne bevis utover deres forklaringer, og da er det uforståelig at retten har kommet fram til denne konklusjonen, sier mannens forsvarer Morten Furuholmen.

Les også: – Noe av det styggeste jeg har vært borti

Mann mishandlet kona nesten daglig i flere år

Ektepar tiltalt for vold mot sine to barn