– Mot løsning for Hydro i Brasil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokaten i Brasil sier Hydro har gått med på de fleste kravene Brasil stilte i forhandlingene om Hydro-anlegget Alunorte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er nå veldig nær en avtale, sier Ubiratan Cazetta til Dagens Næringsliv.

Han er statsadvokat i Ministério Público, et myndighetsorgan som gjerne omtales som dels et statsadvokatembete, dels sivilombudsmann. Framgangen kan føre til at en avtale kan være på plass innen utløpet av juni.

Driften ved Norsk Hydros alumina-anlegg Alunorte i Brasil har gått for halv maskin etter et ekstremt regnvær i februar – etter pålegg fra brasilianske myndigheter.

Regnværet førte til at drikkevannet ble forurenset, og myndighetene mener at kilden var Alunorte-anlegget. Dette på tross av at både en intern og en ekstern gransking har konkludert med at påstanden ikke kan bevises.

– Vi fortsetter dialogen med myndighetene i Brasil, og jobber for å gjenoppta produksjonen så snart det lar seg gjøre, sier informasjonsdirektør Halvor Molland, som ikke ønsker å kommentere hvor langt forhandlingene er kommet.

Det punktet som ifølge Dagens Næringsliv fremdeles gjenstår er myndighetenes krav om direkte økonomisk støtte til familier som har fått påvist helseskadelig drikkevann etter regnværet. Norsk Hydro har hele tiden nektet å gå med på dette.