Posten går til søksmål mot lastebilprodusenter

Flere lastebilprodusenter fikk milliardbøter for konkurransesamarbeidet i 2016. Nå går Posten Norge til sak for å få erstatning.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Flere lastebilprodusenter fikk milliardbøter for konkurransesamarbeidet i 2016. Nå går Posten Norge til sak for å få erstatning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Posten Norge går til søksmål mot flere lastebilprodusenter og krever erstatning for et ulovlig konkurransesamarbeid blant produsentene gjennom 14 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Posten Norge har tatt ut stevning mot fem lastebilprodusenter og totalt 15 selskaper for å ha drevet ulovlig konkurransevridning i 14 år, sier advokat Rasmus Asbjørnsen i Advokatfirmaet Haavind til E24.

– Posten har et helt rettmessig erstatningskrav på grunn av kartellsamarbeidet, sier Asbjørnsen, som ikke vil gå inn nærmere på detaljene i kravet.

Lastebilprodusentene Volvo/Renault, Daimler, Iveco og Daf fikk i 2016 milliardbøter av EU-kommisjonen i et forlik etter å ha blitt etterforsket for å ha samarbeidet om prisene på lastebilene de solgte. Scania nektet for å være innblandet, men ble likevel ilagt en egen bot.

Produsentene mener at de, som hjemmehørende i andre EØS-land, ikke kan saksøkes i Norge. Ifølge E24 vil det eneste norske selskapet som er blant de saksøkte, Volvo Norge, bli sentralt. Selskapet var nemlig ikke en del av EU-kommisjonens etterforskning og forlik, og lasteprodusentene mener at Posten Norge bruker Volvo Norge som et påskudd for å kunne saksøke de øvrige.

Partene møtes i Oslo tingrett mandag for et forberedende rettsmøte, og det er i første omgang satt av to og en halv dag til forhandlingene.