Stormsenter treffer norskekysten: – Sikre løse gjenstander

Se video: Et stormsenter treffer norskekysten. Politiet ber publikum ta forholdsregler.

Meteorologene advarer mot full storm enkelte steder langs kysten av Vestlandet. Også Trøndelag og fjelltraktene østafjells kan vente svært kraftig vind.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stormsenter, som nå ligger nordøst for Skottland, beveger seg mot Norskehavet og Norge. Meteorologisk institutt advarer mot at allerede kraftig vind og vindkast på Vestlandet, i fjellet i Sør-Norge, og sør i Trøndelag vil ta seg ytterligere opp og kan skape farlige situasjoner.

Allerede torsdag ettermiddag advarte Sørvest politidistrikt mot flygende gjenstander som hadde blitt tatt av vinden:

«Politiet ber publikum om å sikre løse gjenstander med tanke på vinden. Vi har mottatt flere meldinger om båter som holder på å slite seg, trampoliner som flyr i vinden, osv.", skriver politiet i en tweet.

Sjekk været der du bor

Les også: Dårlig vær tvinger Aquarius til å legge om kursen

Full storm

På Vestlandet er vindstyrken ventet å øke til full storm ved Stad, og til liten storm i fjellet fra Jotunheimen og nordover. Det ventes kraftige vindkast også i lavlandet, understreker Meteorologisk institutt.

Fra torsdag ettermiddag er det ventet vindkast på mellom 25 og 35 sekundmeter i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Hordaland og sør i Trøndelag.

Faren på Vestlandet og sør i Trøndelag er vente å avta utover kvelden og skal være over natt til fredag. Da vil det usedvanlig kraftige lavtrykket bevege seg nordover og gi mye vind på kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

Les også: Østafjells: Mulighet for mer vind og regn til uken

Avlyser brannfare

Samtidig som både fuktighet og vind øker betraktelig i store deler av landet, ser det ut til at situasjonen med ekstrem skogbrannfare mange steder i landet begynner å ta slutt. Både fra Hordaland og Rogaland meldes det nå om at totalforbudet mot grilling oppheves:

« Brannfaren er kraftig redusert, og fra og med fredag 15. juni opphever brannsjefen i Bergen totalforbudet mot bruk av åpen ild ute i Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal», opplyser Bergen kommune i en pressemelding.

– Det vil fortsatt være lokalt meget stor skogbrannfare i Trøndelag, Møre og Romsdal og Østafjells. På Vestlandet sør for Stad kommer det mest nedbør, her vil skogbrannfaren være over i løpet av dagen, skriver Yr i en tweet.

Les også: Stormsenter treffer norskekysten: – Sikre løse gjenstander

Personvernpolicy