Meny

ESA gir tommelen opp for ny norsk mediestøtte

Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Den nye mediestøtten – som tar sikte på å fremme innovasjon og nyskaping spesielt i mindre lokalaviser – har nå fått grønt lys fra EFTAs overvåkingsorgan ESA.

ESA opplyser torsdag at de har godkjent den nye tilskuddsordningen for norske medier som har et årlig budsjett på inntil 30 millioner kroner.

– Statsstøtte til medieutvikling kan fremme mangfold og en informert og åpen debatt i nyhetsmediene, sier ESA-president Bente Angell-Hansen i en kommentar.

Lokalaviser

Den nye mediestøtten skal være spesielt innrettet mot å fremme innovasjon og nyskaping i mindre lokalaviser. Den nye tilskuddsordningen kommer i tillegg til de øvrige støtteordningene for medier som allerede eksisterer.

Forslaget om den nye støtteordningen ble lagt fram i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 som en oppfølging av rapporten fra Mediemangfoldsutvalget.

– Jeg er glad for at ESA har godkjent ordningen, som vil være et viktig supplement til dagens støtteordninger på mediefeltet, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) i en kommentar.

Trer i kraft 1. juli

Forskriften sendt ut til høring i februar i år. Høringsfristen gikk ut i april og planen er at forskriften skal tre i kraft fra neste måned.

– Medietilsynet vil i nær fremtid oppnevne et fagutvalg som skal gi innstilling til hvem som skal få tilskudd, før tilsynet beslutter tildelingene. Når ESA nå har godkjent støtteordningen, ligger alt til rette for at ordningen kan tre i kraft fra 1. juli, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, i en pressemelding.

Den nye mediestøtten skal foreløpig vare fram til 31. desember 2022. For inneværende år er det satt av 7 millioner kroner til ordningen.

(©NTB)

Populært