Idar Vollvik og Petter Northug synger hyllest til Trøndelag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenslåingen av Trøndelag har fått en egen musikkvideo. Og du trenger slett ikke være trønder for å la deg sjarmere eller nynne med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første januar i år ble Nord- og Sør-Trøndelag slått sammen til ett fylke, Trøndelag. Nå synger et stort kobbel av kjente og ukjente trøndere ut i en ny låt og musikkvideo for å hylle fylket som forener dem.

«Om æ har hodet mitt på mange plassa, og latt mæ styre av for mang kompassa ... om æ har ramla sammenfalt ned, har æ reist mæ opp fordeeeee.» synger Idar Vollvik og Petter Northug i låten som har fått navnet «Trønder».

Se denne: Timelapse fra Trondheim fikk internasjonal oppmerksomhet

Synger gjør også DDE, Ulf Risnes, Mona Grudt, Lisa Tønne, Trøndelag Teater, Emma Bones, Ane Dahl Torp, Øystein Dolmen, Anne B. Ragde og Nidarosdomens Guttekor.

– Disse er et lite utvalg av både de største «kjendisene», de største talentene, og noen vi bare måtte ha med for å få frem dette mangfoldet vi ønsket, forteller

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kyrre Havdal til ABC Nyheter.

Se også: Norge forvandles til en miniatyrverden

Sammen med Mads Bones har han skrevet tekst og musikk til «Trønder», som startet som et underholdningsbidrag til Trøndelagsmøtet 2018 som arrangeres på Hell hvert år. Der gjorde låten stor suksess.

– En snarrådig Lasse Berre satte samme kveld i gang arbeidet og planleggingen av filmen. Vi som har laget låta ønsket å lage en feelgood hyllest om mangfoldet i regionen, forteller Havdal.

Ifølge Havdal var det ingen sak å få med kjendisene til å synge.

– Nidarosdomen Guttekor var de første vi spurte, og de sa ja med en gang. Og det er klart, når betydelige aktører er på båten, er det lettere for andre betydelige aktører å si ja også.

Tilbakemeldingen fra både trøndere og skap-trøndere har vært udeelt positiv.

– Eksiltrønderhjertet mitt vart så varmt av det herre at hadd det vorre lørdagskveill koinna æ ha kokt karskkaffen min direkte på det, skriver en av de som har sett videoen på fylkeskommunen sine facebooksider.

Enten du er trønder eller ikke kan du la deg sjarmerede av resultatet. Se videoen øverst - og husk lyd!