Dette skjer i dag

Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix
Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 14. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotball-VM sparkes i gang

Klokken 17 begynner sommerens store fotballeventyr i Russland. Vertsnasjonen møter Saudi-Arabia til åpningskampen på Luzhniki Stadium i hovedstaden Moskva.

Torsdagens kamp blir den første i VM-historien der videodømmingsverktøyet VAR er i bruk. Oppgjøret dømmes av argentinske Néstor Pitana.

Fengslingsmøte for Berg

Retten i Moskva skal vurdere om den spionsiktede nordmannen Frode Berg skal løslates. Bergs russiske advokat Ilja Novikov har tidligere sagt at det er svært sjelden at en anke i en sak som den 62 år gamle nordmannen sitter varetektsfengslet for, blir tatt til følge før rettssaken kommer opp.

Kongeparet avslutter fylkestur

Kongeparet avslutter sitt tre dager lange besøk i Nordland, og det er ventet folkefest på torget i Reine i Moskenes kommune i Lofoten klokken 10.

Tidligere på turen har kong Harald og dronning Sonja besøkt Røst, Værøy, Sørfold og Steigen. På Røstlandet ble de møtt av flere hundre av øysamfunnets vel 500 innbyggere i går.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ettårsmarkering for London-brann

I London arrangeres flere markeringer på ettårsdagen for brannen i boligblokken Grenfell Tower, der 71 mennesker mistet livet. Tidligere denne måneden har høringen etter brannen avdekket blant annet at beboerne feilaktig ble beordret til å holde seg i ro i stedet for å evakuere.

Brannen begynte på et kjøkken i fjerde etasje litt før kl. 01 natt til 14. juni i fjor.

KrF oppsummerer

Partileder i Kristelig Folkeparti Knut Arild Hareide holder sammen med sine nestledere Olaug V. Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad pressekonferanse på Håndslag i Youngs gate i Oslo.

Pressekonferansen tar sikte på å oppsummere før sommeren, skriver partiet.