Støre: Lokalvalget blir en stor utfordring

Ap-leder Jonas Gahr Støre tror det er mulig å gjøre et godt kommunevalg i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre tror det er mulig å gjøre et godt kommunevalg i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier kommunevalget blir en stor utfordring, men tror fortsatt det er mulig å gjøre et brakvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er lokale valg og lokale kandidater. Jeg har møtt mange av dem, og jeg ser hvor god jobben de gjør, er. Jeg tror vi kan forsvare posisjonen i de tre største byene, men det er ingen tvil om at utfordringen er der etter fallet på de nasjonale målingene, sier Støre til Klassekampen.

I 2015 gjorde Støre og Arbeiderpartiet det beste lokalvalget på 28 år, og politiet fikk 205 ordførere. Støre erkjenner at utgangspunktet for neste valg er mer krevende enn det var da.

– Det er spennende å ta lærdom av et nederlag, som det vi hadde i høst. Vi fikk et for distansert forhold til verdiene våre, sier Støre til avisen.

Han forklarer videre at politikken ikke var forankret i verdier folk er opptatte av.

– Måten vi snakket om politikk på, hørtes litt ut som en stortingsproposisjon. Den var for lite hentet fra folks hverdag, sier Støre.