Politiet undersøker om bilbranner i Oslo var påsatt

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brant i to biler på Høybråten i Oslo natt til torsdag. Politiet mistenker at brannen var påsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ble varslet klokken 1.28 og varslet brannvesenet som allerede hadde fått melding om at det brant i to kjøretøy. Alle nødetatene kjørte til Høybråten og fant raskt en personbil og en kassebil som sto i brann, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Han opplyser at brannen startet i personbilen, som sto i full fyr, og spredde seg til kassebilen, hvor det brant i førerhytta.

– Brannvesenet sjekket først om det var noen personer på stedet som trengtes å tas hånd om, men ingen personer ble funnet. De gikk deretter i gang med å slukke brannen, mens politiet gjorde undersøkelser og gjennomførte søk i nærområdet, sier Jøkling.

Bilene blir nå tauet inn for undersøkelser.

– Når det oppstår branner om natten, mistenker vi stort sett at de er påsatt og tar utgangspunkt i det. Vi har ikke gjort noen funn i natt som styrker eller svekker mistanken, men vi etterforsker saken, sier Jøkling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han understreker at politiet ikke kan konkludere i slike saker før de har gjort undersøkelser og har håndfaste bevis.

– Vi er ikke naive, men vi kan ikke si noe konkret om årsaken til brannen uten å kunne dokumentere det, og da trenger vi vitner eller bevis, men det er ikke tvil om at vi i sånne saker ofte mistenker at brannen er påsatt, sier Jøkling.