Meny

Dark Room-tiltalt dømt til fire år og seks måneder i fengsel

En 54 år gammel mann er dømt til fire år og seks måneder i fengsel for medvirkning til at en far begikk overgrep mot sine to døtre.

Bergen tingrett mener 54-åringen i perioden desember 2014 til oktober 2015 påvirket en far i bergensområdet til å utføre overgrep på sine seks og åtte år gamle døtre.

54-åringen erkjente ikke straffskyld for dette, men ifølge dommen fremsto han som en pådriver. I chatter med faren foreslo han ifølge dommen at han kunne komme på besøk til faren mens døtrene var hjemme og kom med konkrete forslag til hva faren kunne gjøre med dem. Videre heter det at chattene hans var en medvirkende årsak til at faren begikk overgrepene.

Aktor fornøyd

Den aktuelle faren ble i fjor dømt til ni års fengsel i Bergen tingrett, før Gulating lagmannsrett kom til samme resultat i januar i år.

– Dette er den første dommen i Norge der en dømmes for medvirkning på bakgrunn av chat. Vi er fornøyd med både bevisvurdering og straffeutmåling, sier aktor Janne Ringset Heltne til Bergens Tidende , som først omtalte dommen.

Delte bilder

Mannen innrømmet skyld for å ha deltatt i flere ulovlige chatter som beskrev overgrep mot barn, samt at overgrepsbilder og filmer ble delt. Dette startet i 2010 og pågikk fram til 2016.

– Vi etterforsket med sikte på å finne ofre som mannen selv har forgrepet seg på, men dette har vi ikke funnet. Etterforskningen har styrket teorien om at han ikke selv har gjort dette, sier Heltne.

Mannens forsvarer Maria Hessen Jacobsen sier til Bergens Tidende at hun må gjennomgå dommen med han før hun kan kommentere den.

(©NTB)

Populært