Meny

Polititopp bøtelagt for trusler

Den politiansatte er ansatt i Oslo politidistrikt, men trusselsaken har av habilitetsgrunner vært etterforsket av Øst politidistrikt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
En ansatt i Oslo politidistrikt er bøtelagt for å ha framsatt trusler og for brudd på våpenloven.

Polititoppen ble pågrepet i januar i år. Flere politistyrker deltok i pågripelsen av mannen og blant annet skal beredskapstroppen ha deltatt da kollegaen ble pågrepet, melder TV 2.

Politiadvokat Kristine Kiær i Øst politidistrikt vil ikke kommentere hva som er årsaken til pågripelsen eller forelegget, men sier at forholdet polititoppen er bøtelagt for har private årsaker.

Saken blir ikke fremmet for retten. Mannen har vært siktet for brudd på straffelovens paragraf 263 som går ut på at den som i ord eller handling truer med straffbar atferd på slik måte at trusselen kan fremkalle alvorlig frykt. Strafferammen for paragrafen er bot eller fengsel inntil 1 år.

– Vi har fulgt påtaledirektivet, og vi har lagt oss på det straffenivået som vi mener er riktig, sier Kiær.

Mannens forsvarer, advokat Tore Lerheim, vil ikke kommentere saken. Arbeidsgiveren Oslo politidistrikt sier til TV 2 at saken ennå ikke avsluttet og at de derfor ikke vil si noe om saken.

Les også:   Volkswagen ilagt ny milliardbot for dieseljuks

Populært