Meny

Flere ambulansefly ute av beredskap

Ambulansefly fra Lufttransport på Tromsø Lufthavn. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Natt til onsdag sto nesten halvparten av ambulanseflyene stått på bakken igjen, ifølge NRK.

– Etter vårt syn er slitasjen så stor at vi ikke kan leve lenge med dette, sier direktør Frank Wilhelmsen i Lufttransport til kanalen.

Ifølge Helse Nord var flyet i Kirkenes ute av beredskap mellom 7.30 og 11.30 onsdag, mens det på morgenen også var andre fly utmeldt i kortere perioder.

Onsdag kveld og natt til torsdag ventes seks av sju fly å være i beredskap.

Den siste tiden har det ved flere anledninger vært fly ute av beredskap grunnet pilotmangel. Bakgrunnen for saken er at det britiskeide selskapet Babcock skal ta over luftambulansetjenesten fra dagens operatør Lufttransport fra 1. juli neste år etter å ha vunnet en anbudskonkurranse. Dette har ført til usikkerhet blant flere av pilotene for om de skal fortsette i jobben, og flere av dem har sluttet. For å bøte på problemene har man satt inn flere ekstraordinære tiltak, deriblant helikoptre fra forsvaret.

Mandag la Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) fram tall som viste at 63 av 814 flyambulanseoppdrag fra 24. april til 10. juni ble løst på en annen måte enn med ordinære flyambulanser. Det utgjør en andel på 7,7 prosent.

Les også: Dagfinn Høybråten skal lede sannhetskommisjonen

Populært