Meny

Allsidig kronprins åpnet Sofienberglekene

Kronprins Haakon tente onsdag ilden og åpner Sofienberglekene i Oslo, 24 år etter at han tente OL-ilden under De olympiske leker på Lillehammer. Hestesko på stikke, balanseøvelser og boccia er noen av øvelsene de eldre skal prøve seg på under årets Sofienbergleker i Oslo. Kronprinsen viser her hvor dyktig han er i ballspill. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hele 24 år etter at kronprins Haakon tente OL-ilden på Lillehammer fikk han igjen sjansen til å tenne en ild. Denne gangen under åpningen av Sofienberglekene.

Sofienberglekene har i ti år vært et årlig arrangement der beboerne ved Kirkens Bymisjons sykehjem i Oslo, deltakere på dagsentre og rundt 70 frivillige samles på Sofienberg i øvelser som er tilrettelagt både for funksjonshemmede og for eldre med kognitive utfordringer.

Kronprins Haakon åpnet lekene og tente lekenes egen lille ild før han også selv prøvde seg på flere av aktivitetene. Og kronprinsen viste seg å ha et godt grep på flere av aktivitetene.

Han traff på to av tre forsøk under ballspillet, imponerte med sine balansekunstner og traff også godt på hesteskokasting. Kronprinsen viste også at han har god greie på konfekt da han skulle gjette på hvor mange Twistbiter det var i en krukke. Fasiten var 22, kronprinsen tippet 21.

Tilstedeværelsen av en representant for kongehuset var tydelig veldig populært både blant de eldre og de frivillige, og kronprinsen snakket villig vekk med dem som ønsket en prat. Tid til å prøve seg på sanseleker ble det også, der kronprinsen både måtte lukte og føle og klarte å komme fram til både kanel og gaffel – som var de korrekte svarene.

Kaffe og en runde boccia ble det også tid til på en formiddag som nok var noe annerledes enn de sedvanlige rojale plikter.

(©NTB)

Populært