Miljøministerens ulvevideo provoserer Sp-topper

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad reagerer på videoen der klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) viser fram en ulvevalp i Letjennareviret i Hedmark. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad reagerer på videoen der klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) viser fram en ulvevalp i Letjennareviret i Hedmark. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) bidrar ikke til å dempe ulvekonflikten med sin Facebook-video der han holder en ulvevalp, sier Marit Arnstad (Sp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Elvestuens oppgave som statsråd er faktisk å dempe konfliktene mellom ulike grupperinger, og et sånt bilde i sosiale medier, med den teksten, bidrar dessverre til det motsatte, sa Senterpartiets parlamentariske leder under partiets sommerpressekonferanse onsdag.

Hun mener videoen kommer til å provosere veldig mange, og viste spesielt til sauebønder og dem som har tamrein og opplever at reinkalver blir tatt av rovdyr uten å kunne stoppe det.

– Det er en lidelse de står og ser på, sier Arnstad.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum mener Elvestuens Facebook-innlegg også tas dårlig imot av dem som lever tett på en voksende ulvebestand. Han mener budskapet i filmen er at vi skal ha ulv i Norge fordi valpen er så søt.

– Når ulven er fullvoksen er den ikke så søt lenger, konstaterer Vedum.

Elvestuen la ut videoen på sin Facebook-side 6. juni, etter å ha vært på tur med Statens naturoppsyn i Hedmark. Statsråden holder opp den tre uker gamle valpen kalt «Balder» og sier den er et bevis for hvorfor man skal ha ulv i Norge.

– Dette er helt fantastisk, sier han.